Bookmark and Share | |
Hjem > Servering > Liomseter Turisthytte


Liomseter Turisthytte (DNT)

liomseter.jpg
 

  Liomseter Turisthytte 
  Vertskap:
  Hilde og Kjell Arne Grøntjernet
  Adresse: 2653 Vestre Gausdal
  Tlf.: 
61 41 11 51 

  Tlf. utenom ses.: 99 46 95 63
  E-post: liomseter@dntoslo.no 
  Hjemmeside: www.liomseter.dnt.no

  Facebook: www.facebook.com/liomseter
   

Velkommen til Liomseter, 915 m.o.h.


Vakkert beliggende på setervollen er denne flotte hytta midtpunktet i Gausdal Vestfjell, Langsua Nasjonalpark. Hytta er et ypperlig utgangspunkt for både dagsturer og fisking, og er et populært sted for hele familien. Bilveien går nesten helt inn til døra, slik at hver enkelt kan velge det aktivitetsnivået som passer best.

Liomseter har vært seter for Gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

Mat og annet godt
Liomseter har hjemmelaget mat og hjemmebakte kaker, og vi har alle rettigheter. (Grupper / arrangementer kan bestille på forhånd).

safe_image (1).jpg    safe_image.jpg

Frokost: kl. 8 - 9.30
Lunch/dagservering: kl. 12 - 16.30 (i skoleferien)
Tre-retters felles middag: kl. 18.30, evt. tallerkenrett.
+ Salg av nytrekket kaffe, kioskvarer, kaker, kart, krus, t-skjorter, fiskekort, jaktkort og utleie av fisketenger. 


Turmuligheter
Liomseter er sentralt plassert med familievennlige, varierte turmuligheter i alle retninger, og egner seg ypperlig til et fast opphold. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Huldreheimen og for langturer mot Joutunheimen, og er knyttet opp mot mange selvbetjeningshytter som gir ypperlige hytte-til-hytte muligheter (vi selger kart).Området byr også på gode jakt- og fiskemuligheter.

Aktiviteter
I området rundt Liomseter vil det være to ulike løyper for barne-orientering der barna kan bli litt kjent med kart og sportegn på en morsom måte. Det vil også være natursti der spørsmålene vil være delt inn etter vanskelighetsgrad - altså, en fin måte å oppleve natur og forhåpentligvis innhente litt ny natur-kunnskap på! 

Fasiliteter
Hytta har totalt 36 senger, med 2-, 3-, 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. I tillegg leier DNT Eldhuset som ligger på tunet. Her er det plass til 5 gjester, fordelt på 2 rom.
Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget. Til dusjen benyttes mynter. Soverommene er opplyst med stearinlys. Hytta er sentralfyrt med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen der man kan lese en god bok samtidig som man varmer føttene.

Tilrettelegging for funksjonshemmede
God tilrettelegging. Full tilgjengelighet i 1. etasje til spise- og oppholdsrom. Utedo tilpasset rullestol, men man må belage seg på hjelp til soverom i 2. etasje og dusj/vask i kjeller. Et av anneksene kan lettere nås med funksjonshemninger da dette har soverom i første etasje, mail eller ring oss for mer informasjon om hvordan vi lettest mulig kan få tilrettelagt et hyggelig opphold for dere!

Åpningstider:
Liomseter er betjent ved påsketider og i sommersesongen.


Liomseter ute 2016.jpg   
Liomseter Turisthytte DNT.      

Nytt vertskap fra 2019: Hilde og Kjell Arne Grøntjernet

 


Kim Magnus Bærum.jpg  
 


Veibeskrivelse, sommer og vinter:
Se hjemmesiden!

https://liomseter.dnt.no


Hvor ligger dette?
Fra Fv. 255 i Forset, følg sommervegen Fv 204 fra Gausdal mot Fagernes fram til Holsbru Kafé, derfra 22 km videre på bomvei, Liumseterveien.

Hvordan komme hit uten egen bil:
Ta taxi fra Segalstad Bru til Liomseter! Vi har avtale om fastpris. Kontakt/bestilling: 61220208

Ta bussen til fjells! Sommerstid går det også bestillingsrute over Vestfjellet, på fv.204 fra Segalstad Bru til Fagernes. 
De som skal til Liomseter går av på Holsbru Kafé.

Fra Holsbru Kafé er det ca. 22 km videre på fin lett sykkelvennlig grusvei til Liomseter langs Liumsetervegen. Dagserveringen vår er åpen kl. 12 - 16.30. 

  
   Avstander:

   * Lillehammer 66 km
   * Vinstra 132 km
   * Forset km